Múzeumpedagógia - Bajna

múzeumpedagógia

A legendás Ördöglovasnak és lányának, Paulinának nagyvilági életével ismerkedhet meg a bajnai Sándor-Metternich-kastélyba látogató.
A kiállítás a gyermekek számára kidolgozott interaktív tárlatvezetéssel tekinthető meg.

 

A foglalkozások ára: 1.800,- Ft/fő, amely tartalmazza a belépőjegyet és a foglalkozás árát

Időtartam: 50 perc

 

Az interaktív tárlatvezetésre előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken:
E-mail cím: bajnaikastely@nofnkft.hu
Telefonszám: +36 30 0957 068

 

 

A rajzpályázat elnevezése: "Az én grófom, az én grófnőm"

A Szervező és a rajzpályázat:

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1113 Budapest, Daróczi út 3., cégjegyzékszám: 01-09-324951, adószám: 23176605-2-43, a továbbiakban: Szervező) a vagyonkezelésében és üzemeltetésében lévő bajnai Sándor-Metternich-kastélyegyütteshez (2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1.) kapcsolódó programsorozat részeként, a Komárom-Esztergom vármegyei identitás és a térséghez való kötődés erősítése céljából meghirdeti az alábbi rajzpályázatát (a továbbiakban: Rajzpályázat).

Téma: Gróf Sándor Móric, az Ördöglovas vagy lánya, Paulina ábrázolása. A pályázati munkát A4-es formátumú papíron lehet benyújtani. A technikát és az eszközhasználatot a pályázó szabadon választhatja.

A pályázati munka benyújtható: személyesen vagy postai úton tértivevénnyel a Sándor-Metternich-kastélyegyüttes 2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1. szám alatti címén.

A pályázati munkák benyújtásánál kérjük a pályázati anyagot borítékban elhelyezni, és a borítékon feltüntetni „Az én grófom, az én grófnőm” – rajzpályázat elnevezést. A beküldött pályázati munkához csatolni szükséges a kitöltött pályázati jelentkezési lapot.

A pályázati munka beadása a hiánytalanul kitöltött pályázati jelentkezési lappal történő egyidejű benyújtás esetén minősül érvényesnek. A hiányosan kitöltött pályázati jelentkezési lap a pályázatból való kizárást vonja maga után.

A pályázati munka leadásának határideje: 2023. május 05.

Eredményhirdetés: 2023. május 28.

A Rajzpályázattal kapcsolatos teljes körű információk, a jelentkezési lap az alábbi felületen (a továbbiakban: Felület) kerülnek közzétételre: www.bajnaikastely.hu

 

A NÖF NONPROFIT KFT. RAJZPÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

 

 „Az én grófom, az én grófnőm” elnevezésű rajzpályázathoz kapcsolódó jelentkezési lap

Bajnai Kastélyvetélkedő
 1. A Szervező és a Kastélyvetélkedő:

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1113 Budapest, Daróczi út 3., cégjegyzékszám: 01-09-324951, adószám: 23176605-2-43, a továbbiakban: Szervező) a vagyonkezelésében és üzemeltetésében lévő bajnai Sándor-Metternich-kastélyegyütteshez (2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1.) (a továbbiakban: Kastély) kapcsolódó „Érték az értékben” elnevezésű programsorozat részeként, a Komárom-Esztergom vármegyei identitás és a térséghez való kötődés erősítése céljából meghirdeti az alábbi kastélyvetélkedő (a továbbiakban: Kastélyvetélkedő) elnevezésű programot.

 1. A Kastélyvetélkedő helye, időtartama és tárgya: A Kastélyvetélkedőre maximum 5 fős Komárom-Esztergom vármegyei, azonos településű általános és középiskolai csapatokban lehet jelentkezni a jelentkezési lap bajnaikastely@nofnkft.hu e-mail címre történő megküldésével.

A Kastélyvetélkedő 3 feladatból áll:

 1. Készíts makettet!  A csapatoknak egy makettet kell készíteni a Kastélyról 150 cm x 150 cm alapon, szabad anyagfelhasználással. Elvárások: méretarányosság, élethű épület és táj megjelenítés. Értékelési szempontok: kreatív megoldások, részletgazdagság, a felhívásban előírt elvárásoknak való megfelelés. A maketteket a felhívásban megjelölt határidő lejártáig kell benyújtani, bemutatásuk és értékelésük a Kastélyvetélkedő program része. Csapatonként kizárólag egy makett nyújtható be.
 2. Irány a kastély!  A csapatoknak egy a Kastélyt bemutató kisfilmet kell készíteni. Elvárások: minimum 1,5 – maximum 3 perces időtartam, bemutatva a Kastély azon értékeit és érdekességeit, ami a Kastély turisztikai vonzerejének növelésére lehet alkalmas. Értékelési szempontok: a felhívásban előírt elvárásoknak való megfelelés, ötletgazdag, fantáziadús tartalom. A kisfilmeket a felhívásban megjelölt határidő lejártáig kell benyújtani, bemutatásuk és értékelésük a Kastélyvetélkedő program része. Csapatonként kizárólag egy kisfilm nyújtható be.
 3. Tudáskvíz  Tesztlapon történő játékos tudásfelmérő a Kastély családtörténetéről, építészetéről, a kiállításban bemutatott gróf Sándor Móric és Paulina személyéről, életéről, a hozzájuk kapcsolódó érdekességekről. A tudáskvíz a Kastélyban kerül megrendezésre 2023. június 10. napján a Kastélyvetélkedő program részeként.

A makettek benyújthatók: személyesen a Sándor-Metternich-kastélyegyüttes 2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1. szám alatti címen.

A kisfilmek benyújthatók: pendrive-on személyesen a Sándor-Metternich-kastélyegyüttes 2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1. szám alatti címen.

A makettek és a kisfilmek (a továbbiakban együttesen: Pályázati munka) beadása a hiánytalanul kitöltött pályázati jelentkezési lap határidőben történő benyújtása esetén minősül érvényesnek. A hiányosan kitöltött pályázati jelentkezési lap a Kastélyvetélkedőből való kizárást vonja maga után.

Jelentkezési határidő: 2023. május 15.

A pályázati munkák leadásának határideje: 2023. június 10. 10:00 óra

Eredményhirdetés: 2023. június 10.

 

A vetélkedővel kapcsolatos teljes körű információk itt elérhetőek:

Bajna – kastélyvetélkedő felhívás

 

Pályázati jelentkezési lap

Bajnai fotópályázati felhívás
 1. A Szervező és a fotópályázat:
  A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1113 Budapest, Daróczi út 3., cégjegyzékszám: 01-09-324951, adószám: 23176605-2-43, a továbbiakban: Szervező) a vagyonkezelésében és üzemeltetésében lévő bajnai Sándor-Metternich-kastélyegyütteshez (2525 Bajna, Rákóczi Ferenc utca 1.) (a továbbiakban: Kastély) kapcsolódó programsorozat részeként, a Nemzeti Kastélyprogram keretében helyreállított és felújított Kastély bemutatása céljából meghirdeti az alábbi fotópályázatát (a továbbiakban: Fotópályázat).
 1. 2. A fotópályázat helye, időtartama, tárgya és technikai feltételek:
  A fotópályázat elnevezése: „Több, mint kastély”
  Téma: a Kastély épületének vagy természeti környezetének bemutatása.
  Technikai feltételek: Pályázónként legfeljebb 5 (öt) darab saját, a pályázó által készített fotó benyújtására van lehetőség.
  A helyreállított és felújított Kastély bemutatása végett a benyújtott fotók kizárólag 2022. január 01. napját követően készített, minimum 2500 pixeles, .jpg formátumú, az eredeti fotó méretének megfelelő méretű fotók lehetnek, amely fotók korábban a nyilvánosság számára nem kerültek bemutatásra.
  A fotók digitális feldolgozásánál kizárólag alapvető képjavítások engedélyezettek, ideértve különösen a fényerő, kontraszt, színegyensúly, színezet/telítettség módosítása, továbbá a fotó vágása.
  A fotók digitális feldolgozása során nem engedélyezett a fotók keretezése, azok vízjellel és dátummal történő ellátása, a fotókról képelemek eltávolítása és hozzáadása.
  A fotók kizárólag elektronikus úton nyújthatók be a bajnaikastely@nofnkft.hu e-mail címen. A fotók benyújtásánál kérjük a tárgyban feltüntetni a „Több, mint kastély” fotópályázat elnevezést. A beküldött fotókhoz csatolni szükséges a kitöltött pályázati jelentkezési lapot.
 2. A fotók benyújtása a hiánytalanul kitöltött pályázati jelentkezési lappal történő egyidejű benyújtás esetén minősül érvényesnek. A hiányosan kitöltött pályázati jelentkezési lap, valamint a Fotópályázatban meghatározott előírásoknak nem megfelelő fotó benyújtása a Fotópályázatból való kizárást vonja maga után.
  A pályázati munka leadásának határideje: 2023. június 01.
  Eredményhirdetés: 2023. június 10.
 3. A Fotópályázattal kapcsolatos teljes körű információk, a jelentkezési lap az alábbi felületen (a továbbiakban: Felület) kerülnek közzétételre: www.bajnaikastely.hu

Bajna fotópályázati felhívás

 

Fotópályázat jelentkezési lap

Széchenyi ikon